tirsdag 7. juli 2015

Velkommen som ny konfirmant i Hadsel!



Er du født i 2001, eller skal begynne i 9. klasse?
Da er tiden inne for å tenke på konfirmasjon!

NOE Å TA MED SEG I LIVET
Vi som jobber i kirka vet mye om livets gleder og sorger. Vi vil gi noe å ta med seg gjennom begge deler. Og vi vil hjelpe dere unge til å stille egne spørsmål, og også hjelpe med å finne egne svar. Da kan konfirmantåret bli spennende og utviklende.
I løpet av høsten og våren skal vi gjennom aktiviteter, samtaler og gruppeundervisning utfordre dere konfirmanter til å tenke gjennom livet, drømme om framtida, og ta ansvar for dere selv og andre.
I Den norske kirke er konfirmasjonen en ren forbønnshandling, der Gud bekrefter sine løfter fra dåpen til deg som konfirmant. Velkommen som konfirmant!
ER DU IKKE DØPT?
Det er ingen hindring for å bli konfirmant i kirken. I konfirmanttiden skal du bli kjent med den kristne tro, for å finne ut om du vil bli konfirmert eller ikke. Hvis du bestemmer deg for å bli konfirmert, avtaler vi en søndag før konfirmasjonene, der du kan bli døpt. Hvert år er det noen konfirmanter som velger det. Du kan døpes i en vanlig gudstjeneste, eller vi kan legge til rette for dåp utenfor gudstjeneste. Du må ikke konfirmeres selv om du følger undervisningen.
LEDERE
I løpet av konfirmantåret møter dere både ansatte og frivillige ledere. Det er menighetspedagogen og prestene som har hovedansvaret for opplegget, men også diakoner, organister og kirketjenere er involvert. På menighetens nettside kan dere lese om oss under «ansatte».


PRAKTISK DELTAGELSE GJENNOM MINISTRANTTJENESTE OG DIAKONAL OPPGAVE
I løpet av året skal dere konfirmanter være med på minst 8 gudstjenester. Halvparten er obligatoriske, som presentasjonsgudstjeneste, temagudstjeneste, samtalegudstjeneste og selve konfirmasjonen. Fire vanlige gudstjenester er selvvalgt i løpet av året.
Dere konfirmanter vil delta som ministranter minst en gang i deres lokale kirke. En ministrant hjelper presten med oppgaver i gudstjenesten. Dere får også hjelpe til på arrangement for eldre eller for barn. Det kan være på hyggetreff eller i Legoklubb.  

KONTAKT
Det vil bli opprettet en facebook-gruppe for foreldre og konfirmanter som heter «Hadselkonfirmanter 2015-16» Vi anbefaler alle konfirmanter og foreldre som er på facebook å melde seg inn så snart påmeldingen er gjort.
Vi kommer til å holde to foreldremøter i løpet av året.
OPPSTART
Vi planlegger å starte året med presentasjonsgudsjeneste for alle konfirmanter med familier i Hadsel kirke den 13.09.15
SPØRSMÅL
Ønsker du å snakke med noen om hva du skal velge? Ta gjerne en prat med oss! Menighetspedagog Solgunn Jensen 76 16 40 35/975 48 397 eller prestevikar Kjersti Bildøe Ryan 76 16 40 34/416 86 439