torsdag 14. mars 2013

Årets fasteaksjon

 

Kjære alle konfirmanter

Det dere skal gjøre på tirsdag 19 mars er et viktig arbeid som strekker seg ut over bare det å samle inn penger med bøsser. Der er med på å skape en bedre verden, verken mer eller mindre.

Her finner dere konkret informasjont om hva dere samler inn penger til, samt en link til Jonnas bøsseskole som jeg vil anbefale dere å sjekke ut.  For mer detaljert info trykk HER

Jonnas bøsseskole

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2013

Vi møter hverdagshelter i Kirkens Nødhjelps prosjekter over hele verden. Dette er mennesker som er født på feil side av urettferdigheten. De kjenner fattigdommen på kroppen – forakten, fornedrelsen, fortvilelsen. Men de vil forandre verden, og de vet hvordan. De er forandring. De er forbilder.

Med årets fasteaksjon vil Kirkens Nødhjelp fortelle historiene til noen av disse forbildene. Vårt arbeid bygger på deres kunnskap og engasjement. De sikrer bærekraftige løsninger som er forankret i lokalsamfunnene deres. De får det til!

Derfor har Kirkens Nødhjelp sluttet å bygge brønner i Afrika - og andre steder. Nå støtter vi mennesker som vil bygge brønnene selv.

Fra brønnbyggerne i Etiopia til nødhjelpsarbeideren på Afrikas horn og radioaktivisten i Nairobis slum: Din støtte gir forbildene mulighet til å skape virkelig og varig forandring. For seg selv, for andre og for hverandre.
I perioden 17. - 19. mars 2013 kommer igjen over 40 000 bøssebærere fra alle landets menigheter til å gå dør til dør for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid. Dette formidable engasjementet over hele landet gjør aksjonen til Norges nest største dør-til-dør-aksjon.

Hva går pengene til?

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon har som mål å samle inn penger til dem som trenger det mest, og å forandre årsaker til nød gjennom beslutningspåvirkning. Aksjonen har vært arrangert siden 1967. Pengene som samles inn går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden.
Noen eksempler på hva din støtte betyr:
  • For 100 kroner kan du sikre 50 nødhjelpsrasjoner til sultrammede
  • For 200 kroner kan du gi ett menneske sikker tilgang til rent vann
  • For 1000 kroner kan du sørge for at én landsby får en vannpumpe